RS HEAA
RS HEAA

Делегација Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске (RSHEAA) на челу са директором др Биљаном Војводић посјетила је 25. и 26. септембра Агенцију за обезбјеђење квалитета и стратешки развој високог образовања Арагона (ACPUA) у Сарагоси (Шпанија) гдје је потписан споразум о сарадњи двије агенције.

Споразум, којим се дефинише заједничка посвећеност двију агенција развоју културе квалитета у високом образовању, су потписали директор ACPUA Проф. др Антонио Серано Гонзалес (Antonio Serrano González) и директор RSHEAA доц. др Биљана Војводић.

Споразум такође предвиђа сарадњу у области развоја стандарда и критеријума у области обезбјеђења квалитета у високом образовању, могуће размјене стручњака и рецензената, као и особља агенција, те учествовања у поступцима вањског вредновања у статусу посматрача.

Током дводневне посјете двије агенције су представиле свој оквир дјеловања, процедуре вањског и унутрашњег осигурања квалитета, а једна од најважнијих тема била је и размјена искустава у погледу поступака вањског вредновања рада агенција од стране Европске асоцијације за обезбјеђење квалитета у високом образовању (ENQA).

Агенција за обезбјеђење квалитета и стратешки развој високог образовања Арагона (ACPUA) са сједиштем у Сарагоси надлежна је за поступке акредитације високошколских установа шпанске регије Арагон.

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Партнери