RS HEAA
RS HEAA

Директор Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета упоран је да не дозволи акредитацију универзитета из Републике Српске. Халиловић није поступио у складу са препоруком свог замјеника, којом су Универзитет у Бањој Луци и Унверзитет у Источном Сарајеву требали да буду уписани у регистар акредитованих високошколских установа у Босни и Херцеговини. „По сваку цијену покушавао је да опструише процес“ рекао је његов замјених др Станић. Даље наводи да је Халиловић поништио сопствену Препоруку о институционалној акредитацији наведених универзитета од 28. марта 2019. године.

У институцијама Републике Српске увјерени су да Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета не ради свој посао, а да у Агенцији има „превирања“ што се може закључити из тога да су представници из Српске „замрзнули“ свој рад као чланови у Управном одбору и замјеник директора.

Министар Рајчевић је изјавио да рјешење види у формирању новог Савјета министара и доношењу нових политичких одлука. Директорица Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске изјавила је да би на чело Агенције за развој високог образвања и осигурање квалитета требало да дође неко ко ће посао обављати професионално, у складу са законским прописима и прије свега у интересу студената и грађана Босне и Херцеговине и Републике и Српске.

За више информација можете погледати овдје.

Извор: РТРС